недеља, 28. јун 2015.

Pita od hleba

Juče ste pravili pitu i preteklo vam je nešto kora? Bilo vam je žao da ih bacite, a danas već ne znate šta ćete sa njima? A i bajatog hleba imate od pre neki dan? Evo rešenja za vas!

Pita od hleba!Ja sam trenutno na ranču i prodavnice nemam u blizini. Prinuđena sam da koristim namirnice koje imam u frižideru i u bašti. Eh, lepa mi je bašta, ali trenutno samo tikvice rađaju. :) Tako ja očajna, ne znam čime da nahranim ukućane, i setim se recepta za pitu koju je moja majka često pravila.

Ponekad razmišljam o tome koliko smo mi razmaženi postali. Tj. razmazili smo našu decu. ( Ili sam bar ja razmazila moju.) Mi nikada nismo bili loše stojeći kad sam bila dete, ali smo vrlo često jeli poparu, prženice, kačamak retko jer ga majka nije volela, ali ništa od bureka, peciva iz pekare ili sličnog. A da, jeli smo i hleb udrobljen u mleko ili makarone sa izdrobljenim sirom.

Moja deca to ne bi jela pa makar skapala od gladi! Mi danas skromnije živimo nego moja porodica kad sam bila dete, ali možda bi i mi bolje živeli kada ne bi ovoliko davali za hranu koju, iskreno, i ne moramo da jedemo toliko, za internet,  telefone i ostale uređaje bez kojih smo lepo živeli kao deca.

Elem,  da se javratim na ovu moju pitu.

Uzeh ovih 5 kora koje su mi preostale od jučerašnje pite,
4 kom. jaja koje uzimam od svekrve jer ona čuva kokice,
4 parčeta bajatog hleba koje sam isekla na kocke,
jednu poveću krišku sira,
1/2 šolje ulja,
1/2 šolje kiselog mleka,
1 šolja mleka,
1/2 kašičice soli i
1 kašičica praška za pecivo.Umute se svi sastojci i dodaju iscepkane kore i seckan hleb. To se sve stavi u plehče, posipa susamom i peče na 180 stepeni nekih pola sata.

Нема коментара:

Постави коментар